O NAMA

O NAMA

Svi vjerovatno znate za Konjic, malo mjesto u kojem se Bosna sastaje sa Hercegovinom. Isto tako, znate i za Konjičku ćupriju. Eh sad, na tom istom mjestu, na platou Konjičke ćuprije u julu 2019. godine su se susrela mnoga poznata imena iz svijeta BH atletike.

To je bila prva zvanična utrka u Konjicu, Konjički noćni cener 2019 koji je okupio 400 trkača, veliki broj učesnika humanitarne šetnje (Konjic 1382) i veliki broj djece na maloj utrci. Događaj koji je imao čast da za ambasadore ima velika imena bosansko-hercegovačkog sporta – Amel Tuka, Damir Džumhur i Mirza Teletović. Tokom trajanja utrke Konjic je bio preplavljen posjetiocima i trkačima, šetačima koji su svojim doprinosima učestvovali u humanitarnoj šetnji „Konjic 1382“.

Nedugo nakon toga rodila se ideja za atletskim klubom, pa se u novembru osniva Atletski klub Pace Konjic. Registracija i sam postupak pripreme i planiranja tekli su tokom novembra i decembra, da bi u januaru 2020. godine Atletski klub PACE Konjic počeo sa upisom članova.


Osnovni cilj Atletskog kluba Pace Konjic je razvoj i podrška promociji sportskih aktivnosti i razvoju društva.

KONTAKT

Kolonija broj 3

88400 Konjic

Tel.: +387 62 417 172

Mail.: info@pace.ba

Web: www.pace.ba 

© 2024. AK PACE Konjic

Design and Development MMU