Škola trčanja PACEImate želju da se bavite nekom sportskom aktivnošću, ali odlazak u fitnes klub je mukotrpan i naporan? Želite da aktivnije živite, da se oslobodite stresa i viška energije? Želite da postanete vrhunski atletičar? Na kraju, želite da trčite, ali mrsko vam je da trčite sami? 

Ukoliko ste uredno klimali glavom na gore postavljena pitanja i izgovarali u sebi tiho, tiše i skoro nečujno DA, onda je pravo vrijeme da nastavite čitati tekst koji slijedi…

Atletski klub PACE Konjic pokreće novu inicijativu koja će odgovoriti na vašu potrebu za ekipnim trčanjem i aktivnijm stilom života. Predstavljemo vam:

ŠKOLA TRČANJA PACE 2020

Škola trčanja PACE će vam pomoći da naučite tehniku trčanja i da se počnete baviti rekreativnim trčanjem, odnosno atletikom. Zajedno sa našim trenerom pripremit ćemo vas za izabrane rekreativne utrke kojih je sve više i više u Bosni i Hercegovini (i šire). Mladim i perspektivnim sportašima uz pomoć trenera pomoći ćemo da pomjere svoje granice i izrastu u vrhunske atletičare. Ukoliko ne želite da trčite utrke i želja vam je da imate kondiciju i da vaš organizam bude fit, trčanje i popratni treninzi su izvrstan put ka tome. 

Da biste postali polaznik škole trčanja potrebno je samo malo volje, a trenutna kondicija ne igra presudnu ulogu, jer krećemo od početka. Polaznike škole ćemo razvrstati u grupe, kako bi svi dobili odgovarajuću pažnju, tretman i prikladan intenzitet trčanja.

Škola trčanja PACE svojim članovima omogućava:

 • 3 treninga tokom sedmice,
 • rad u malim grupama,
 • edukativna predavanja tokom treninga (tehnika trčanja i disanja, prehrana, motivacija, hidratacija, sportska oprema),
 • organizovani izlet/putovanje na neku od utrka u BiH i šire,
 • profesionalne fotografije/video sa treninga i utrka,
 • puno dobre zabave, smijeha, druženja i novih prijateljstva.

Kada smo krenuli pričati našim prijateljima i poznanicima o našoj Školi trčanja, često smo dobivali određena pitanja koja će se i vama sigurno vrtiti po glavi, pa hajde da vas probamo što bolje informisati:

 • Koliko iznosi članarina i da li imaju popusti?

Mjesečna članarina za juni mjesec je besplatna za sve polaznike Škole.

Mjesečna članarina za naredne mjesece (juli, avgust i septembar) će iznositi 25,00 KM, odnosno 20,00 KM za članove AK Pace Konjic i plaća se na prvom treningu, a ukoliko odlučite da nam se pridružite naknadno, vaša uplata traje 30 dana od dana uplate. Popust na članarinu Škole trčanja imaju članovi AK Pace Konjic i porodice iz kojih nam dolazi više polaznika Škole trčanja.

 • Ko može biti polaznik Škole trčanja?

Polaznici škole mogu biti sve punoljetne osobe koje žele trčati sa nama (maloljetni polaznici uz potpisano odobrenje roditelja).

 • Kada starta upis u Školu trčanja?

Upis u Školu trčanja je moguć već sada, a Škola starta 20. Juna 2020. godine. Prijave za polaznike moguće su na linku.

 • Gdje će se održavati treninzi i kada?

Satnica i lokacija treninga će biti objavljena na web stranici, Facebook stranici, a prijavljeni polaznici će biti obaviješteni putem emaila.

 • Koliko će trajati Škola trčanja?

Prva grupa polaznika trenirati će od jula pa do kraja septembra. Slijedeća grupa polaznika kreće u oktobru. 

 • Kako će se organizirati grupe u Školi trčanja?

Grupe će biti formirane kako bi svaki polaznik Škole trčanja imao svu potrebnu pažnju i podršku trenera. Grupe će se formirati prema vašoj trenutnoj kondiciji i spremnosti. Metar po metar, kilometar po kilometar i tako do maratona, zar ne?

 • Ako ne želim da trčim rekreativne utrke, da li mogu da treniram sa vama?

Naravno, Škola trčanja je tu da vas usmjeri ka aktivnom i zdravom načinu života, a ako ne želite trčati utrke, možete poći sa nama na grupne izlete na neke od utrka i bodriti naše polaznike škole i članove AK Pace Konjic.

 • Zašto nama treba škola, možemo trčati i bez škole!

Trčanje djeluje suviše jednostavno da bi se treniralo? Pa, nismo li svi još kao mali trčarali okolo?! I zaista, trčanje jeste jedna od najjednostavniji aktivnosti no prije nego što krenete sa trčanjem, veoma je važno naučiti kako se to pravilno radi, čime ćete izbjeći neugodne povrede. Također, trčanje je aktivnost koja gradi vaše tijelo stoga je dodatno važno osigurati kvaliteta saznanja o pravilnom trčanju (koordinacija rada nogu i ruku, optimalna tonizacija muskulature cjelokupnog tijela i slično)… Cilj učenja tehnike trčanja je učinkovito i ekonomično trčanje koje će donijeti ugodu, opću fiziološku i emocionalnu korist trkaču bez većih rizika za zdravlje trkača. No, da ne dužimo, naši treneri su tu da vas upute u sve, a garantiramo kada krenete u svijet rekreativnog trčanja uvidjet ćete važnost Škole trčanja.

Za više informacija obratite nam se na info@pace.ba ili pozivom na broj 062 570 433

Vidimo se uskoro na prvom zajedničkom treningu 🙂

 

Team Pace