Debitantski nastup naših atletičara

Kako smo već komentarisali, vikend nam nije bio neradni, već je bio aktivan na više polja.

U subotu i nedjelju u Beogradu (1-2 februar), održano je Otvoreno prvenstvo Srbije u dvorani za seniore i seniorke, a na kojem su učestvovali naši članovi Adela Čomor i Mahir Mujić.

AK Pace Konjic se prvi put zvanično pojavljuje na jednom takvom takmičenju, a naši članovi su trčali dvije utrke u dva dana. Prvog dana takmičenja trčali su 1500 metara, dok su drugi dan imali natjecanje na 800 metara,

Atletičar Mahir Mujić je debitovao, kako u Beogradu, tako i u svijetu dvoranske atletike. Vremena koja je ostvario na 1500 metara (4:11,70) prvog dana i na 800 metara (2:11,27) su solidna za njegov prvi nastup na dvoranskom takmičenju.

Naša atletičarka Adela Čomor je prvi put nastupila kao član AK PACE Konjic  i nakon dugo vremena se okušala disciplini na 1500 metara, gdje je pretrčala dionicu za 4:56,56. Drugi dan takmičenja (na 800 metara) imala je vrijeme od 2:25,71 s napomenom da joj je to bio prvi nastup na zatvorenom i u toj disciplini. Treba napomenuti da je Adela i dalje aktivna prvakinja BiH u disciplini 3000 metara stipl.

Ovom prilikom se zahvaljujemo i kompaniji „Bautrend“ koja je kao sponzor omogućila članovima AK Pace Konjic odlazak na ovo takmičenje i njihov debitantski nastup, a sve u pratnji trenera Jonuza Zoranjić koji je zajedno sa njima išao na takmičenje.

Pored nastupa i ostvarenih rezultata, ovo takmičenje poslužilo je kao testiranje naših atletičara na kojem smo dobili puno korisnih informacija i smjernica za daljnji rad i napredak u takmičenjima koja predstoje.

Prvenstvo Beograd

Slika 1 od 5